ABOUT


Fleur Thio studeerde in 2010 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.
Haar examenwerk Vanitas behelst een serie porseleinen objecten die zogenaamde hedendaagse relikwie├źn in zich dragen. Computer- en smartphoneonderdelen vormen de basis voor een nieuwe beeldtaal waarin ambacht en wegwerpmaatschappij in een blijvend object samenkomen.
Fleur Thio onderzoekt de context van een project grondig maar vergeet tegelijkertijd niet het belang van een zorgvuldig doordachte vormgeving. Het is voor haar van belang dat een object in zichzelf de aandacht kan vasthouden, ook als het ontdaan is van zijn functie, betekenis of andere connotaties.

In haar nieuwste werk DIORAMA keert Fleur terug naar het platte vlak. Gedeeltelijk dan. Vanuit een simpel A4-tje verrijst een gedroomd miniatuurdecor. Het zijn collages met een driedimensionale neiging, geheel gemaakt van verschillende soorten papier, karton en eigen illustraties.
De diorama's zijn esthetische mini-interieurs waarin hedendaags(e) architectuur en design samengaan met retro kleurgebruik en klassiekers uit de vorige eeuw.